ESPA 2014-2020
Τηλέφωνo Επικοινωνίας: 2810322145, 6944669969

Ποιοι Είμαστε

Νικόλαος Φακουρέλης του Ιωάννη

Ο Νικόλαος Φακουρέλης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Χημικού Εργαστηρίου «Αnalysis», αποφοίτησε το 1983 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Monclair State των Η.Π.Α (bachelor of science) και απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα το 1985 από το Τμήμα Χημείας Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Ohio State (master of science) με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον τη “Φωτοξείδωση στο Ελαιόλαδο”. Εργάστηκε ως Τεχνικός Εργαστηρίου στο εργαστήριο Περιβαλλοντολογίας Επιδημιολογίας και Διατροφής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην παραγωγή ενζύμων στο ΙΤΕ (FORTH) από το1987 έως το 1989. Από το 1989 μέχρι και το 2015 διετέλεσε Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου και Τυποποίησης Ελαιολάδου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών. Μέχρι και σήμερα είναι σύμβουλος μελέτης και εφαρμογής συστημάτων HACCP, σε επιχειρήσεις τροφίμων της Κρήτης, αποτελεί μέλος της Επιτροπής Προώθησης Ελαιολάδου της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα ανήκει στη 10μελή ομάδα γευσιγνωστών του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου. Όσον αφορά τη συνεισφορά και τη δραστηριότητά του στον χώρο, έχει αποτελέσει μέλος σε τοπικά και διεθνή συνέδρια με θέμα το Ελαιόλαδο, ενώ έχει επιτελέσει συντονιστής, εισηγητής και συνδιοργανωτής συνεδρίων που αφορούν την διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις εργαστηριακές αναλύσεις, αλλά και στον έλεγχο ποιότητας των τροφίμων και παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και πλήρη καθοδήγηση σε ιδιώτες και εταιρίες παραγωγής και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, από την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας με τον έλεγχο της πρώτης ύλης, έως το τελικό αποτέλεσμα.

Δημοσιεύσεις:
FAKOURELIS N., LEE E.C., MIN D.B., 1987 « Effects of chlorophyll and b-carotene on the oxidation stability of Olive oil», Journal of Food Science 52 :234.1.  
– Συνεχής παρουσία σε έντυπα γενικού ενδιαφέροντος με θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τα τρόφιμα.