ESPA 2014-2020
Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Κρασί: Ποια είναι τα οφέλη του ανάλογα με το χρώμα του

Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από αρκετές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η στεφανιαία νόσος. Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού […]

Read More
Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Στο “μικροσκόπιο” της Περιφέρειας το λιομάζωμα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον χρόνο έναρξης συγκομιδής του ελαιοκάρπου Σύσκεψη της επιστημονικής-συμβουλευτικής επιτροπής για τη φυτοπροστασία συγκάλεσε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης. Συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας […]

Read More
Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Οδηγίες για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς (Ηράκλειο-2/7/21)

Το δελτίο εστιάζει την προσοχή του στα Μαργαρόνια και στην Κηκιδόμυγα των βλαστών. Τεχνικό Δελτίο με οδηγίες φυτοπροστασίας για την ελιά εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου. Το δελτίο εστιάζει […]

Read More
Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Τα ποιοτικά πρότυπα (Trade Standards) του ελαιολάδου

«Τα ποιοτικά πρότυπα και οι σχετικοί τεχνικοί κανονισμοί πρέπει συνεχώς να εξελίσσονται και να επικαιροποιούνται» τόνισε ο κ. Faberi, προκειμένου να συμβαδίζουν με την πρόοδο που σημειώνεται στην παραγωγική διαδικασία. Για τα ποιοτικά πρότυπα (Trade […]

Read More
Οξύτητα & Τανίνες - Analysis 1989 - Φακουρέλης Νίκος

Οξύτητα & Τανίνες

Δυο λέξεις που επανέρχονται σε κάθε συζήτηση οινόφιλων όταν κουβεντιάζουν για το περιεχόμενο των ποτηριών τους. Είναι σαφώς δύο από τα κυρίαρχα στοιχεία του κρασιού και καθορίζουν πολλά χαρακτηριστικά σε αυτό, όπως για παράδειγμα την […]

Read More
Effects of Chlorophyll and p-Carotene on the Oxidation Stability of Olive Oil

Effects of Chlorophyll and p-Carotene on the Oxidation Stability of Olive Oil

Δείτε εδώ την επιστημονική έρευνά μας πάνω στις επιπτώσεις του φωτός στην οξειδωτική σταθερότητα του ελαιολάδου, δημοσιευμένη στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Food Science.Με την έρευνα αυτή, του 1987 ξεκίνησε το επιστημονικό μας ενδιαφέρον […]

Read More