Αναλύσεις Ελαιολάδου
Το ελαιόλαδο είναι ένα βασικό στοιχείο της μεσογειακής και κρητικής διατροφής, έχει υψηλή διατροφική αξία και γι αυτό καταναλώνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες ετησίως, κυρίως στη χώρα μας. Ωστόσο, είναι γνωστό, ότι με τη γέννηση του ελαιολάδου, εμμέσως ξεκινά και η ποιοτική του φυσική υποβάθμιση μέσω της οξείδωσης (τάγγιση). Προκειμένου να καθυστερείται η υποβάθμιση αυτή και να εξασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλειά του, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος της διαδικασίας παραγωγής του από την πρώτη ύλη, τον καρπό της ελιάς, μέχρι και τα επιμέρους τμήματα ενός ελαιουργείου, τις αποθήκες φύλαξής του κ.ο.κ.. Το εργαστήριό μας, ειδικεύεται στην ανάλυση του ελαιολάδου, πραγματοποιεί τις απαραίτητες αναλύσεις και ελέγχους και παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές σε ελαιουργούς, ελαιοπαραγωγούς και τυποποιητές, για τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος.
Προσδιορίζονται οι παράμετροι που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Ελαιολάδου:
- Οξύτητα
- Αριθμός υπεροξειδίων
- Συντελεστές Κ232, Κ268 και ΔΚ
- Ξένες ύλες
- Υγρασία
- Πτητικές ύλες
- Πολυφαινόλες
Επιπλέον πραγματοποιούνται:
- Οργανοληπτική Αξιολόγηση (panel test)
- Κατάταξη του ελαίου σε έξτρα παρθένο, παρθένο, βιομηχανικό ελαιόλαδο