Αναλύσεις Μούστου και Κρασιού
Πραγματοποιούνται αναλύσεις και δοκιμές σε γλεύκη και οίνους, ώστε να παρακολουθείται η διαδικασία παραγωγής σταδιακά, από την αρχή μέχρι και το τέλος της, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι κατάλληλες διορθώσεις/ βελτιώσεις για το καλύτερο γευστικά και ποιοτικά αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα προσδιορίζονται:
- Ειδικό βάρος – πυκνότητα, σάκχαρα σε βαθμούς Baumé
- Δείκτης Διάθλασης
- pH
- Αλκοολικός βαθμός (περιεκτικότητα αλκοόλης κατ’ όγκο)
- Ολική και πτητική οξύτητα
- Ελεύθερο και ολικό θειώδες
- Οργανοληπτικός έλεγχος
Το εργαστήριό μας παρακολουθεί τη διαδικασία παραγωγής από το γλεύκο έως τον οίνο, ελέγχει το προϊόν, παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες καθ όλη τη διάρκεια και απαραίτητα υλικά όπως ρετσίνη, μεταμπισουλφίτ, τρυγικό και κιτρικό οξύ, ανθρακικό ασβέστιο, ενεργό άνθρακα για τη βελτίωση και τη διόρθωση του προϊόντος, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.