ESPA 2014-2020
Τηλέφωνo Επικοινωνίας: 2810322145, 6944669969

Γευσιγνωσία και Οργανοληπτικός Έλεγχος, Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και εκτιμήσεων

Συμβουλευτική Υποστήριξη – Μελέτες

Με βασικό εφόδιο την πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων και γνώμονα τον σεβασμό και το ενδιαφέρον προς τον παραγωγό και τον πελάτη, το Χημείο Analysis παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και χρήσιμες οδηγίες, δια ζώσης ή τηλεφωνικά οποιαδήποτε στιγμή, προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του καταναλωτή, να επιτυγχάνεται το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα κατά την παραγωγική διαδικασία, αλλά κυρίως να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια του εκάστοτε προϊόντος.

Οινολογικά

– Παρακολούθηση και Έλεγχος της πορείας των αλκοολικών ζυμώσεων
– Παρακολούθηση και έλεγχος των οινοποιήσεων – καθοδήγηση
– Καθοδήγηση για τις διεργασίες σταθεροποίησης των οίνων
– Οργανοληπτικός έλεγχος και αξιολόγηση των οίνων ή της καταλληλότητάς τους για ανάμιξη

Ελαιοκομία

Παρέχονται συμβουλές και οδηγίες τόσο για την ορθή διαχείριση του ελαιόκαρπου, μετά τη συγκομιδή και στο ελαιουργείο, ενώ επισημαίνονται οι σωστές πρακτικές αποθήκευσης και διατήρησης του προϊόντος. Πραγματοποιείται ακόμη οργανοληπτικός έλεγχος από τον Νικόλαο Φακουρέλη και συνεργάτες, με χρόνια εμπειρία στη γευσιγνωσία και αξιολόγηση ελαιολάδου.
– Παρέχονται οδηγίες και πληροφόρηση για τη διαμόρφωση ετικέτας σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (λεπτομερείς συμβουλές για τη μορφή κοκ)

Σύστημα HACCP

 Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) είναι ένα σύστημα διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων. Αποτελεί ένα σύνολο γραπτών οδηγιών εργασίας και κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε βιομηχανία, βιοτεχνία ή εγκατάσταση παραγωγής, ενώ πρέπει να ελέγχεται και να τηρείτε ανελλιπώς, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι τροφικής προέλευσης. Το εργαστήριο Analysis παρέχει υπηρεσίες μελέτης και υλοποίησης συστήματος HACCP, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιεί ένα σύνολο ολοκληρωμένων εργαστηριακών αναλύσεων, με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος, το οποίο εμπεριέχει τόσο στοιχεία Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, όσο και Διασφάλισης Ποιότητας. Οι απαραίτητες αναλύσεις πραγματοποιούνται με γνώμονα την απαλοιφή κάθε μορφής κινδύνου, την πρόληψη και την ταυτόχρονη βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος.  

Γενικές Οδηγίες

– Βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη μεθόδων (R&D)
– Πλήρης ενημέρωση για τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την τυποποίηση προϊόντων και την εμφιάλωση
– Περιβαλλοντικές Αναλύσεις
– Συνεργασία με ΕΦΕΤ, Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ), Υπουργείο Γεωργίας, ΕΣΗΔ, Εταιρίες πιστοποίησης συστημάτων υγιεινής και ασφάλειας, Agrocert