ESPA 2014-2020
Τηλέφωνo Επικοινωνίας: 2810322145, 6944669969
Από το terroir στο βαρέλι, οι περίοδοι στροφής της τεχνογνωσίας - Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Από το terroir στο βαρέλι, οι περίοδοι στροφής της τεχνογνωσίας

Αρχικά, στόχος μας είναι να αντιληφθούμε την έννοια του terroir, αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι η αναφορά σε αυτό αποτελεί ένδειξη ποιότητας για το κρασί, ενώ μια παλιά έκφραση (το κρασί που θυμίζει το terroir, […]

Περισσότερα
Κρασί: Ποια είναι τα οφέλη του ανάλογα με το χρώμα του - Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Κρασί: Ποια είναι τα οφέλη του ανάλογα με το χρώμα του

Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από αρκετές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η στεφανιαία νόσος. Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού […]

Περισσότερα
Στο "μικροσκόπιο" της Περιφέρειας το λιομάζωμα - Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Στο “μικροσκόπιο” της Περιφέρειας το λιομάζωμα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον χρόνο έναρξης συγκομιδής του ελαιοκάρπου Σύσκεψη της επιστημονικής-συμβουλευτικής επιτροπής για τη φυτοπροστασία συγκάλεσε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης. Συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας […]

Περισσότερα
Οδηγίες για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς (Ηράκλειο-2/7/21) - Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Οδηγίες για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς (Ηράκλειο-2/7/21)

Το δελτίο εστιάζει την προσοχή του στα Μαργαρόνια και στην Κηκιδόμυγα των βλαστών. Τεχνικό Δελτίο με οδηγίες φυτοπροστασίας για την ελιά εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου. Το δελτίο εστιάζει […]

Περισσότερα
Τα ποιοτικά πρότυπα (Trade Standards) του ελαιολάδου - Χημείο Ανάλυσης - Φακουρέλης Νίκος

Τα ποιοτικά πρότυπα (Trade Standards) του ελαιολάδου

«Τα ποιοτικά πρότυπα και οι σχετικοί τεχνικοί κανονισμοί πρέπει συνεχώς να εξελίσσονται και να επικαιροποιούνται» τόνισε ο κ. Faberi, προκειμένου να συμβαδίζουν με την πρόοδο που σημειώνεται στην παραγωγική διαδικασία. Για τα ποιοτικά πρότυπα (Trade […]

Περισσότερα
Οξύτητα & Τανίνες - Analysis 1989 - Φακουρέλης Νίκος

Οξύτητα & Τανίνες

Δυο λέξεις που επανέρχονται σε κάθε συζήτηση οινόφιλων όταν κουβεντιάζουν για το περιεχόμενο των ποτηριών τους. Είναι σαφώς δύο από τα κυρίαρχα στοιχεία του κρασιού και καθορίζουν πολλά χαρακτηριστικά σε αυτό, όπως για παράδειγμα την […]

Περισσότερα
Effects of Chlorophyll and p-Carotene on the Oxidation Stability of Olive Oil - Analysis 1989 - Φακουρέλης Νίκος

Effects of Chlorophyll and p-Carotene on the Oxidation Stability of Olive Oil

Δείτε εδώ την επιστημονική έρευνά μας πάνω στις επιπτώσεις του φωτός στην οξειδωτική σταθερότητα του ελαιολάδου, δημοσιευμένη στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Food Science.Με την έρευνα αυτή, του 1987 ξεκίνησε το επιστημονικό μας ενδιαφέρον […]

Περισσότερα